En hing schuin over de tuin, gelukkig net naast de broccoli en bloemkool.
Twee opties: helemaal verwijderen, of behoorlijk kortwieken met bomenschaar en zaag en vervolgens ophijsen en goed vastzetten aan palen. Het werd het laatste, we zien wel of Elstar het volgend jaar nog wil doen.
Maar voor dit alles natuurlijk eerst alle blozende appeltjes geplukt in een paar emmers. Een paar appeltjes apart gehouden om lekker zo op te eten, de rest is vandaag tot appelmoes omgetoverd.
Het eindresultaat van "slechts" 1 emmer appels ......
Recept appelmoes:
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in partjes/stukjes.
- Doe in een grote pan met een bodempje water tegen het aanbranden en zet dit met de appel op laag vuur op.
- Regelmatig omscheppen en blijven roeren.
- Als het mengsel zachtjes pruttelt, druk ik met een pollepel een stukje appel tegen de zijkant van de pan. Als dit zacht is, is het appelmengsel gaar en dus klaar.
- Je kunt het nu in bakjes doen voor in de diepvries, maar ik doe het altijd eerst nog door een groentezeef met kleinste gaatjes.
- Wil je suiker (doe ik nooit) of kaneel toevoegen, dan doe je dan nu, goed roeren!
- Schep de appelmoes in bakjes, helemaal laten afkoelen voordat je het in de vriezer doet.
Jij gaat niet verhongeren deze winter :)
BeantwoordenVerwijderenZiet er smakelijk uit!
Ohh wat jammer van je appelboom... maar ze zijn sterk hoor die bomen.
BeantwoordenVerwijderenDus vanaf nu overal appelmoes bij ha ha.
Ik krijg spontaan zin in een hapje appelmoes. Ziet er heerlijk uit Yvon!
BeantwoordenVerwijderenZiet er lekker uit!! Wat een huisvlijt!!!
BeantwoordenVerwijderen