zondag 1 april 2012

Zwaan op nest 1

Vanmorgen in alle vroegte had ik een ontmoeting met een zwaan op haar nest.
Ik heb redelijk ontzag voor zwanen, dus voordat ik foto's ging nemen, heb ik eerst gekeken waar papa zwaan zich bevond. Maar hij was nergens te zien.
Hoewel dat niet lang duurde ......


Ik was er al een paar keer voorbij gekomen en zag dat het nest in aanbouw was.
Vanwege de zondagmorgenvroegte, lekker rustig, kon ik ook rustig even foto's nemen.


Ik vraag me wel altijd af, hoe verzinnen ze het om vlak langs het fietspad en de rijksstraatweg te gaan nestelen. Er zijn toch rustiger plaatsen te bedenken.
Een voorbij komende wandelaar met hond wist te vertellen dat hij vlak naast het water woont en de zwanen flink kunnen huishouden in de voortuintjes van de woningen. En het zomaar kan gebeuren dat je de voordeur open doet en er een zwaan voor je neus staat. Voordeur weer dicht, want zonder kleerscheuren kom je daar niet langs, dus moet je maar besluiten de achteruitgang van de huis te nemen als je de deur uitgaat. Het is duidelijk wie er de baas van het terrein zijn!

In eerste instantie was mama zwaan nog in slaap. Maar kijk je goed naar beide foto's, zie je toch op de rechter foto plotseling een werkelijk waar piépklein kraaloogje verschijnen wat mij maar al te goed in de gaten houdt.


Ineens kwam daar toch papa zwaan mijn beeld in zwemmen.Heel even doet mama zwaan haar kop omhoog, om daarna weer rustig verder te slapen.Uiteraard gaat mijn fototoestel vanaf nu mee als ik langs de zwanen kom. En ik hoop dat ik ook dit jaar weer een keer moet stoppen op de weg, omdat de familie zwaan oversteekt als ze met de jonge zwanen op stap zijn.

Wordt vervolgd!

3 opmerkingen:

 1. wat gaaaaaaaf zeg hier in de vijver zit een jong vrouwtje van vorig jaar ze zwemt altijd met me mee als ik met de honden langs wandel, ze is nog alleen dus dat kunnen we wel handelen hihihihihihi
  groetjes
  silvia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super Yvon! Hele mooie foto's ook. Hou dat maar goed in de gaten daar. Benieuwd naar het vervolg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk Yvon!! Ben nu al benieuwd naar het vervolg... :)

  BeantwoordenVerwijderen