zaterdag 19 mei 2012

Zwemles voor zwanendonsje, deel 3

Op de terugweg van de moestuin naar huis, kwam ik langs de familie zwaan en ben ik weer even uitgestapt om te kijken of er nog nieuws was.
Papa zwaan hield wacht bij het nest, wat af en toe werd belaagd door twee kauwen.
Daar dacht ik nog eieren in het nest te zien liggen, maar kon het niet heel goed zien. In ieder geval geen spoor van uit het ei gekomen zwaantjes.
Verderop in het water was mama zwaan bezig met zwemles aan dat schattige donsje. Maar, het was er maar eentje!
Geen idee of de zwaantjes heel snel na elkaar uit het ei komen, want dan zou na afgelopen Hemelvaartsdag twee dagen terug er nu toch zeker nog een donsje of wat moeten rondlopen. Ook geen idee of in het aangrenzende water rovers leven die wel een donsje lusten.
Er bekroop mij een enigszins onaangenaam gevoel, maar heb wel staan te genieten van mama zwaan en donsje, wat heel angstvallig dicht bij mama in de buurt bleef.


Dit is toch genieten als je er naar staat te kijken!

Papa zwaan houdt de wacht, maar twee kauwen proberen toch of er iets te halen valt. Als ze iets te ver naar papa zwaan zijn zin gaan, doet hij alleen maar even zijn kop een klein stukje omhoog en weg zij de kauwen!


    

1 opmerking:

  1. mm inderdaad vreemd dat er niet al meer zijn uitgekomen en het feit dat er kauwen (aaseters) in de buurt van het nest zitten voorspeld ook niet veel goeds maar goed we zullen moeten afwachten of er nog meer kleintjes komen het was redelijk warm dus eieren koelen niet zo snel af
    maar inderdaad een schattig vertederend gezicht mooie foto's hoor
    bedankt dat ik weer mocht meegenieten
    gr.silvia

    BeantwoordenVerwijderen